NICKE LURIG

Hej jag heter Niklas Jäderberg och jag är en exil-bleking som hamnat i Lerums Kommun där jag nu verkar i trakterna som trubadur.

Mina vänner kallade mig ofta Nicke Lurig så därför kallas jag det ibland.

 Mest anlitad har jag blivit för mina föreläsningar om ADHD och DCD (en medfödd motorisk klumpighet) där jag sjunger egna låtar och just skojar en del om mina fingerknäppsäventyr här i livet.

 Från 2002- 2017 var jag förtidspensionerad men då jag fick barn beslöt jag mig för att ta tjuren vid hornen och försöka att gå vidare och få en försörjning trots att livet varit lite svårt. Så jag blev Undersköterska och sa upp min pension, betalde mina skulder och har nu fast jobb och ett radhus.

 

Om detta brukar jag sjunga och föreläsa om i en pjäs jag spelat i runt 15 år. Musiken eller framförallt energiöverföringen till en publik har stärkt mig genom hela livet och nu behöver jag inte riktigt dra historier om det gamla utan kan komma och sjunga och spexa ändå även om jag gärna fortsätter med min nakna föreläsnings-konstform.

Med denna hemsida vill jag dels presentera mig som artist och föreläsare men också ge er en möjlighet att lyssna på både mina låtar eller se någon av mina tavlor.

 

Livet går som vi vet upp och ner och 2019 i februari fick jag en liten stroke i form av en propp i Lillhjärnan men jag hade tur och är nästan som förr. Förmodligen var det ett stort hopp och lite svårt att bli en färgglad Svenne från att vara en sjukpensionerad dräng och trubadur med vissa missbruksproblem. 

 

Proppen har nog utvecklat mig som Trubadur då jag inte kunnat spela så hysteriskt mycket bordtennis och irrat omkring så mycket utan jag har köpt mig en bra sånganläggning och lagt en massa timmar under min sjukskrivning på att utöka min repertoar.

Musiken och humorn är ännu viktigare i dessa tider så jag ställer mig gärna och sjunger och skojar lite här å var i min nya anläggning. Jag kan flera hundra låtar både för stora och små.  Se mina olika program i menyn eller kontakta mig via mejl eller telefon.

Jag har b la massa barnlåtar jag vill prova. Och så skall jag sjunga covers på ett bröllop. Dom kan jag ju öva på någon innan bröllopet. Allsång för gamla och sjuka har jag kört ett par år och det kan jag fortsätta med.

 

Allt jag säger låter nog ganska desperat men jag är en väldigt glad person som spelar så gott som gratis eller mot vad man kan eller vill ge beroende på var/vad jag skall spela. För att göra det ännu svårare för mig att få fler bokningar så får jag erkänna att det inte alltid låter bra. Jag kör min egna version och vissa toner borde jag nog ha skippat. Men jag gör det ändå för jag kan inte sluta och själva kampen till att försöka nå fram till er är väldigt rolig att följa och liknar inget ni sett.   

Jag garanterar en upplevelse!

 

Nu tycker jag det låter bättre än någonsin (Måste va att jag slipper gapa med den nya anläggningen)
 

Ringer ingen överlever jag men behöver nån mig blir jag glad som en hund!

Vof Vof!

Nicke Jäderberg

"Och så vitt jag vet så sitter han väl där än och putsar och putsar på repertoaren"

 

Hej hej, Nicke Lurig

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now